DEMO onderbouw Techniek & NaSk op elodigitaal!

In de lesmethode is theorie direct gekoppeld aan leuke en uitdagende praktijkopdrachten voor vmbo-leerlingen in de onderbouw. De geleerde theorie wordt daarmee meteen toegepast, wat niet alleen bijdraagt aan het inzicht van de leerlingen, maar ook aan het plezier in leren.

Aan elke praktijkopdracht is ook een theorieonderdeel voor NaSk toegevoegd. De lesmethode bereidt leerlingen goed voor op de profielen PIE, BWI en Z&W in de bovenbouw.

Leerlingen worden automatisch met directe feedback stap voor stap door de projecten geleid, wat een grote zelfstandigheid geeft bij de leerlingen. Hierdoor heeft de docent de handen vrij voor individuele begeleiding bij de praktijkopdrachten.

Hieronder kun je per thema enkele voorbeelden van projecten bekijken. Gedetailleerde informatie vind je in het demo-account.

Thema 1: Materialen

Thema 2: Veiligheid

Thema 3: Water

Thema 4: Communicatie

Thema 5: Wonen

Thema 6: Sport en spel

Elodigitaal

Wat maakt elodigitaal speciaal?

Service op maat

Via de mail en telefonisch krijgt u snel antwoord op uw vragen. Feedback wordt serieus genomen en omgezet in acties.

Gepersonaliseerd lesprogramma

Elodigitaal maakt differentiatie op tempo én niveau mogelijk. Hierdoor ontstaat er een uitdagend lesprogramma voor elke leerling.

Overzichtelijk leerlingvolgsysteem

Elodigitaal koppelt resultaten meteen terug in gepersonaliseerde dashboards en downloadbare rapportages.

Innovatief

Op basis van feedback worden projecten en lesstof regelmatig aangepast. Ook worden er snel updates doorgevoerd met nieuwe functionaliteiten.

Licentie onderbouw Techniek & NaSk

Er kan vanaf schooljaar 2021-2022 gestart worden met de methode onderbouw Techniek & NaSk.

De kosten voor een volledige licentie (inclusief basisaccount elodigitaal) zijn 20 euro (excl. 9% BTW) per leerling per schooljaar. Met deze licentie heb je naast de lesmethode ook toegang tot de lesmethodes voor VCA en rekenen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de stagemodule, het magazijnprogramma én de auteursfunctie. Met de auteursfunctie kun je zelf wijzigingen maken aan de lesmethode, óf zelf lesstof, toetsen en opdrachten toevoegen in een schooleigen omgeving.
Mocht een leerling al een onderbouw licentie (en basisaccount) voor PIE of BWI hebben, dan zijn de extra kosten slechts 5 euro per schooljaar (excl. 9% BTW).

Vraag snel de demo aan!

Ben je geïnteresseerd in onze lesmethode voor onderbouw Techniek & NaSk? Vraag dan hieronder vrijblijvend een demo aan of mail naar [email protected].

Demo aanvragen

DEMO BWI op elodigitaal!

In de lesmethode is theorie direct gekoppeld aan leuke en uitdagende praktijkopdrachten voor vmbo-leerlingen. De geleerde theorie wordt daarmee meteen toegepast, wat niet alleen bijdraagt aan het inzicht van de leerlingen, maar ook aan het plezier in leren. Leerlingen worden automatisch met directe feedback stap voor stap door de projecten geleid, wat een grote zelfstandigheid geeft bij de leerlingen. Hierdoor heeft de docent de handen vrij voor individuele begeleiding in het praktijklokaal.

Hieronder kun je per profielmodule enkele voorbeelden van projecten bekijken. Gedetailleerde informatie vind je in het demo-account.

Bouwproces en bouwvoorbereiding

Bouwen vanaf de fundering

Hout- en meubelverbindingen

Design en decoratie

De opdrachten worden ondersteund door duidelijke instructievideo's, waarbij het werken met materialen en machines wordt voorgedaan. Met 3D beelden van de werkstukken wordt het voor de leerling mogelijk om vooraf het werkstuk al in de ruimte te plaatsen en zodoende meer inzicht te krijgen in de opdracht.

Voorbeeld instructievideo's

3D model bekijken met Kubity Go

Voorbeelden video's  3D modellen

Download nu de 'Kubity Go' app op je mobiel of tablet en probeer de werkstukken zelf eens in 3D te bekijken met onderstaande QR-codes!

image

Opzet bouwplanken

image

Metselen halfsteens muur

image

Halfhout overkruising

image

Krukje

Elodigitaal

Wat maakt elodigitaal speciaal?

Service op maat

Via de mail en telefonisch krijgt u snel antwoord op uw vragen. Feedback wordt serieus genomen en omgezet in acties.

Gepersonaliseerd lesprogramma

Elodigitaal maakt differentiatie op tempo én niveau mogelijk. Hierdoor ontstaat er een uitdagend lesprogramma voor elke leerling.

Overzichtelijk leerlingvolgsysteem

Elodigitaal koppelt resultaten meteen terug in gepersonaliseerde dashboards en downloadbare rapportages.

Innovatief

Op basis van feedback worden projecten en lesstof regelmatig aangepast. Ook worden er snel updates doorgevoerd met nieuwe functionaliteiten.

Licentie BWI

Er kan vanaf schooljaar 2021-2022 gestart worden met alle profielmodules en enkele keuzemodules BWI. De keuzemodules worden gedurende dat schooljaar verder ingevuld. 

De kosten voor een volledige licentie BWI zijn slechts 50 euro (excl. 9% BTW) per leerling per schooljaar, waarbij we in het schooljaar 2021-2022 een introductiekorting geven van 10 euro per licentie. Met deze licentie BWI heb je naast de lesmethode BWI ook toegang tot de lesmethodes voor VCA en rekenen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de stagemodule, het magazijnprogramma én de auteursfunctie. Met de auteursfunctie kun je zelf wijzigingen maken aan de lesmethode, óf zelf lesstof, toetsen en opdrachten toevoegen in een schooleigen omgeving.

 

Vraag snel de demo aan!

Ben je geïnteresseerd in onze lesmethode voor BWI? Vraag dan hieronder vrijblijvend een demo aan of mail naar [email protected].

Demo aanvragen

Stagemodule online!

De stagemodule neemt de organisatie rondom stages deels uit handen van de docent.
Het vergroot de zelfstandigheid van de leerlingen, doordat zij stap voor stap geholpen worden bij het voorbereiden van de stage. Tijdens de stage houdt een leerling zelf de gemaakte stage-uren bij in een logboek, welke via de mail gecontroleerd worden door de stagebegeleider. Ook worden leerlingen gevraagd om bij het invullen van het logboek te reflecteren op hun werk en hebben zij de mogelijkheid zich voor te bereiden aan de hand van theorie passende bij de stage.
De stage wordt door zowel de leerling zelf als de stagebegeleider beoordeeld. De docent bepaalt aan de hand van alle informatie (stagebezoek, logboek, reflecties en beoordeling) uiteindelijk het eindcijfer.

Magazijnprogramma online!

Het magazijnprogramma staat online!

Met het magazijnprogramma kun je gemakkelijk bijhouden aan welke leerlingen gereedschappen worden uitgeleend. Ook is het mogelijk leerlingen de rol van magazijnbeheerder te geven.

Ingelogd als docent vind je links in het menu onder 'nieuws' meer informatie over het activeren en instellen van het magazijnprogramma.

Auteursfunctie online!

De auteursfunctie staat online! Je kunt hier vanaf 25 mei kosteloos gebruik van maken indien de leerlingen naast een basisaccount gebruik maken van de lesmethode PIE.

Met de auteursfunctie is het mogelijk om de projecten uit de lesmethode aan te passen. Daarnaast kun je zelf nieuwe projecten maken. In de auteursfunctie heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf toetsen te maken of lesstofpagina's te schrijven.

Ingelogd als docent vind je links in het menu onder 'nieuws' meer informatie over het activeren van de auteursfunctie.