Robotica dobot

In de lesmethode is theorie direct gekoppeld aan leuke en uitdagende praktijkopdrachten voor vmbo-leerlingen. De geleerde theorie wordt daarmee meteen toegepast, wat niet alleen bijdraagt aan het inzicht van de leerlingen, maar ook aan het plezier in leren. Leerlingen worden stap voor stap door de hoofdstukken geleid, wat een grote zelfstandigheid geeft bij de leerlingen.

De lesmethode is ontwikkeld voor het keuzevak Robotica en behandelt de deeltaken zoals door het SLO beschreven.

In het hoofdstuk "Introductie Robotica" wordt de rol van robots in de veschillende sectoren besproken en wordt ingegaan op de impact van robots in de maatschappij.

In het tweede hoofdstuk "Eenvoudige schakelingen bouwen" wordt de leerling meegenomen in de wereld van electronica. Door middel van duidelijke instructie-video's en uitdagende practische opdrachten maken de leerlingen verschillende elektronische schakelingen.

In het hoofdstuk "Geprogrameerde handelingen", leren de leerlingen de mogelijkehden van een robotarm kennen en schrijven programma's in een visuele programmeeromgeving. Naast de robotarm wordt gebruik gemaakt van een lopende band en diverse sensoren. Na het zien van de instructievideo's zijn de leerlingen in staat om zelfstandig een programma te schrijven om verschillende pick and place-problemen op te lossen.

Hieronder kun je enkele voorbeelden van instructie-video's bekijken.

IR-sensor

Verplaatsen 9 blokjes (loop opgestapeld gedraaid)

Kleurensensor herkent blauw

DOBOT Magician Robotarm

Bij deze lessen wordt gebruik gemaakt van de DOBOT Magician Robotarm, het Coördinatenbord, een Electro Kit en een Conveyor Belt incl. sensoren. Bekijk de setprijzen hier.

Elodigitaal

Wat maakt elodigitaal speciaal?

Service op maat

Via de mail en telefonisch krijgt u snel antwoord op uw vragen. Feedback wordt serieus genomen en omgezet in acties.

Gepersonaliseerd lesprogramma

Elodigitaal maakt differentiatie op tempo én niveau mogelijk. Hierdoor ontstaat er een uitdagend lesprogramma voor elke leerling.

Overzichtelijk leerlingvolgsysteem

Elodigitaal koppelt resultaten meteen terug in gepersonaliseerde dashboards en downloadbare rapportages.

Innovatief

Op basis van feedback worden projecten en lesstof regelmatig aangepast. Ook worden er snel updates doorgevoerd met nieuwe functionaliteiten.

Licentie Robotica dobot

Er kan vanaf schooljaar 2023-2024 gestart worden met deze lesmethode voor Robotica.

De kosten voor een licentie zijn 25 euro (excl. 9% BTW) per leerling per schooljaar. Deze licentie kan los van het basisaccount besteld worden, maar dan zijn bepaalde extra functionaliteiten zoals de auteursfunctie niet beschikbaar.

Vraag snel de demo aan!

Ben je geïnteresseerd in onze lesmethode voor Robotica in samenwerking met Dobot? Vraag dan hieronder vrijblijvend een demo aan of mail naar [email protected].